top of page

Studentski festival fotografije ФotoFUTURA osnovan je pod pokroviteljstvom Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti 2022. godine.

 

Fotografija se danas etablirala kao važna kulturna i umetnička vrednost i kao značajna komunikacijska i medijska oblast u stalnom razvijanju i neophodno je da bude stručno tretirana, na pravi način zastupljena u javnosti, vrednovana od strane profesionalaca i proučavana u oblasti teorije i istorije umetnosti.

 

FDU i FPU su institucije visokog obrazovanja najmerodavnije za takvo angažovanje. Na ovim fakultetima eksperti fotografske slike i bliskih vizuelnih oblasti bave se proučavanjem svih aspekata medija, od tehnoloških i praktičnih, umetničkih i stvaralačkih, do teorijskih i istorijskih. Istovremeno, istražuju se i sagledavaju novi pravci i tendencije, sadržajne i formalne, nove umetničke prakse, digitalni, prošireni, intermedijalni i multimedijalni aspekti fotografske slike.

 

Institucije obrazuju nove stvaraoce u ovoj oblasti, a festival doprinosi uspostavljanju profesionalnih standarda i etike, prepoznavanju i zaštiti kulturne baštine, kreiranju profesionalne autorske scene i publike i afirmaciji istinskih kulturnih i umetničkih vrednosti.

 

Programske celine Fotofuture su: Canon ФotoFUTURA konkurs i izložba, Canon ФotoFUTURA Masterklas, Autori, Program teorije i istorije medija.

sivi.gif
bottom of page