top of page

Canon ФotoFUTURA Natura 2023 konkurs je otvoren.

 

Stručni žiri u sastavu:

Branimir Karanović, profesor emeritus; Marija Ćalić, fotografkinja i dr Luka Bešlagićvanredni profesor,

selektovao je 15 studenata i njihovih fotografskih serija i dodelio Canon ФotoFUTURA nagradu za najbolji rad.

 

Natura

 

Canon ФotoFUTURA konkurs i izložba 2022. pod pokroviteljstvom kompanije Canon, deo je studentskog festivala fotografije ФotoFUTURA. Ove godine konkurs je otvoren za studente Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu i po pozivu, Akademije umetnosti Novi Sad. 

 

Tema Canon ФotoFUTURA konkursa 2022. je Re:set.

 

Konkurs je otvoren isključivo za tematske serije fotografija. Svaki student može aplicirati sa dve tematske serije fotografija. Jednu seriju čini šest fotografija.

 

Selektovane serije biće izložene na izložbi tokom ФotoFUTURA festivala od 21.10.2022. do 4.11.2022. godine u Galeriji Noconcept u Beogradu. 

Dodeljuje se jedna Canon ФotoFUTURA nagrada za najbolji rad.

 

Propozicije Canon ФotoFUTURA konkursa:

 

 • Pravo učešća na Canon ФotoFUTURA konkursu 2022. imaju studenti osnovnih i master studija Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti, Beograd i Akademije umetnosti Novi Sad, Univerziteta Novi Sad.

 

 • Svaki autor konkuriše sa jednom ili dve tematske serije od 6 fotografija. Radovi koji se izlažu treba da su nastali u poslednje dve godine.

 

 • Radovi treba da su nastali tokom studija na navedenim visoko školskim ustanovama i podrazumevaju mentorski rad sa predmetnim profesorom koji je saglasan sa apliciranjem na konkurs.

 

 • Apliciranje podrazumeva popunjavanje obrasca na sajtu festivala (www.fotofutura.rs) i otpremanje radova na navedeni link tj. server.
  Radovi se šalju u digitalnom obliku, JPG/JPEG, veličine 30×40 cm, u rezoluciji za štampu od 300 PPI. Radove drugačijih proporcija postaviti u propisani format 30×40cm. Selektovani radovi se za izložbu štampaju u navedenoj veličini i opremaju u organizaciji festivala.
  Selektovani radovi biće izloženi na izložbi u okviru ФotoFUTURA festivala od 21.10.2022. do 4.11.2022. godine u Galeriji Noconcept u Beogradu. 

 

 • Konkurs je otvoren od 1. juna 2022. godine do 15. septembra 2022. godine.
  Studenti čiji radovi uđu u selekciju za izlaganje biće obavešteni.

 

 • Za najbolji rad, po oceni stručnog žirija, dodeljuje se jedna Canon ФotoFUTURA nagrada i Canon vaučer u vrednosti od 1250€. 

  Saopštenje rezultata žiriranja i dodela nagrade obaviće se 21.10.2022. godine na otvaranju izložbe i festivala ФotoFUTURA 2022.

 

 • Učesnici prijavom na konkurs prihvataju sve uslove i pravila konkursa. 
  Učesnici su saglasni sa tim da će njihov rad biti odštampan i korišćen za izlaganje na izložbi Canon ФotoFUTURA konkurs 2022. godine. 
  Učesnici su saglasni sa tim da će njihov rad biti korišćen u svrhu medijske promocije Fotofutura  festivala i izložbe. 
  Učesnici su saglasni sa tim da će radovi biti reprodukovani u katalogu festivala i izložbe, koji će biti dostupan i u elektronskoj verziji na Fotofutura sajtu. 
  Izložba Canon ФotoFUTURA konkursa biće na raspolaganju za dalja izlaganja u zemlji i inostranstvu, o čemu bi autori bili blagovremeno obavešteni. 

 

 • Propozicije Canon ФotoFUTURA konkursa su obavezne i isključive.

Logo.gif
bottom of page